Co je to reiki?

11.04.2010 14:05

Tradiční reiki je prastaré umění léčby a sebeléčby, znovuobjevené v 19. století japonským duchovním Mikao Usui. Japonské znaky REI a KI znamenají Životní sílu, Světlo, Energii bioplasmy - životodárné síly Kosmu, označovanou rovněž jako Kosmická energie - Universální životní energii. 

Reiki je metoda kontaktního nebo distančního ošetření přikládáním rukou a předávání universální životní energie, která v koncentrované podobě protéká k příjemci ošetření. V důsledku toho dochází k odstranění energetických bloků a postupnému obnovení funkcí organismu. Reiky zásobuje orgány energií, stimuluje jejich funkce, vyrovnává energetické pole člověka, aktivizuje vlastní síly organismu, čistí tělo od nashromážděných jedovatých a škodlivých látek. 

Doporučuje se při akutních i chronických onemocněních, stresech, apatii, nervozitě, poruchách krevního tlaku, spánku, s plynatosti, neuralgiích, při nemocech vnitřních orgánů, aplikuje se před a po operaci, při úrazech, popáleninách, kožních problémech a jiné. Normalizuje nervový systém, zvyšuje imunitu organismu, upravuje spánek atd.

Reiki je velmi jemná a blahodárná životní energie, působí jak v rovině fyzického těla, tak i lidské psychiky a pomáhá vlastnímu duchovnímu růstu člověka. 

Reiki pomáhá všemu živému - lidem, zvířatům i rostlinám. Proniká všemi materiály - kovem, sádrou, oděvem, neškodí, není jakkoliv nebezpečná ani návyková, ani se nedá předávkovat.

Nenahrazuje lékařské ošetření, ale vhodně jej doplňuje, podporuje účinnost terapeutické léčby, masáží, rovněž zvyšuje léčebný efekt léků. Reiki není diagnostická metoda.

Lidé praktikující Reiki nevytváří žádnou organizaci ani sektu a v duchu pravidel Reiki respektují názor každého jedince. www.tradicniskolareikivcechach.cz